Kanizsai Dorottya Gimnázium

Kerékpárral a Balatonon - Nyár - 2020

Frissen végzettként volt szerencsém részt venni a KDG 2. bringatáborában. A társaság vegyesen, 4 évfolyamból állt össze, mégis összeszoktunk és jól elvoltunk. Átlagban napi 60 km-t tekertünk, ami – szépen szólva – nem volt könnyű. Voltak, akik nyavajogtak – köztük én is –, de persze a profi bringásoknak, mint például Baumgartner Eszter tanárnőnek, az sem kottyant meg, hogy 103 km-t tekerjenek „csak buliból”. Szerencsére a napi strandolások és esti kártyázások azért engem is egyensúlyba hoztak.

Az 5 nap alatt többször láttam bicikli szervizt, mint a 19 évem alatt összesen. Ahogy leszálltunk a vonatról, már leeresztett egy biciklikerék. Ezt tekintettük a rossz ómennek... Összesen 3 defektet tudunk magunk mögött, a 3. után már pumpát is vittünk magunkkal, hogy ne kelljen az autósoktól segítséget kérnünk. Összeségében a Balaton NY-i felét teljesen bejártuk, még komppal is utaztunk Fonyódról Badacsonyig. Egyesek Balatonboglárig is eljutottak, míg a többiek strandoltak Balatonmáriafürdőn. Még a Kis-Balaton környékén is jártunk.
Sok helyen megálltunk, még a fenyvespusztai állatsimogatónál is, ahol szamarakat etettünk, akik ezért cserébe megharapdáltak bennünket. A vonyarcvashegyi szállásunk elég patent volt, kicsit többen vettük igénybe a kelleténél, de legalább nem unatkoztunk. Az 5 napos programsorozatot remek idő követte végig. Voltak, akik rák vörösre sültek a napon, és voltak, akik fehérebben mentek haza, mint ahogy jöttek. Összességében jó teljesítménytúra és nyaralás volt egyben, remekül szórakoztunk.

 

2020. augusztus 27. Németh Fanni 12. C

Diákélet

Eseménynaptár

Hasznos linkek