Kanizsai Dorottya Gimnázium

Látogatás Budapesten

Osztályunk - immár másodszor - budapesti útra indult.
Reggel a 909-es gyorsvonattal indultunk és 3,5 óra alatt meg is érkeztünk a Déli pályaudvarra. Innen a 2-es metróval tovább mentünk az Örs Vezér terére. Mivel a múzeumban csak délután tudtak fogadni bennünket, megfordítottuk a programot és a délelőttöt shoppingolással töltöttük. Egy óra körül aztán összegyűjtöttük a csapatot, és visszaszálltunk a metróra. A 2-es metró után Európa első metrójával, a ,,Kisföldalatti” néven emlegetett 1-es metróval utaztunk a Hősök terére.

Készítettünk néhány képet hazánk nagyjairól, a térről, (és a Városliget fölött ereszkedő utasszállítókról), majd a Szépművészeti Múzeumba mentünk át. Az ókor művészete volt az első téma, méghozzá a görög, római és egyiptomi. Láttunk szobrokat, múmiákat, gyönyörűen festett vázákat és egy helyen hieroglifákkal lehetett felírni egymás nevét. Én - a sajátom mellett - két jó barátomat is beírtam a gépbe, akik sajnos nem tudtak velünk jönni. Ezután átmentünk a Leonardo da Vinci remekműveit bemutató részlegre. Itt sajnos nem lehetett fényképezni, pedig nagyon szép alkotások díszítették a termet. Utolsó állomásunk a középkori festészettel foglalkozó terem volt. Csendéletek és tájképek voltak itt, nagyon tetszettek nekünk.

De sajnos az idő szaladt, és miután vettünk szuveníreket, a Vörösmarty téri Adventi vásárba indultunk. Itt osztályfőnököm és én, valamint egyik osztálytársam és a szülei egy hirtelen ötlettől vezérelve kisétáltunk megnézni a kivilágított Lánchidat és Buda várát. Csodálatos látvány volt, örülök, hogy erre is maradt idő. 🙂 Az alacsony vízállás miatt még a híd azon részéhez is oda tudtunk menni, amit egyébként víz borít. Ezután visszafordultunk, összeszedtük a csapatot, és a Déli pályaudvarra mentünk. Elfoglaltuk a nekünk fenntartott kocsirészt és hamarosan elindultunk hazafelé. Jól telt az idő, és a hangulat kitartott egészen Szombathelyig. Itt leszálltunk, elbúcsúztunk egymástól, és hazaballagtunk.
                                        
 

2018. december 18. Gira Milán 10. K 

Diákélet

Eseménynaptár

Hasznos linkek