Kanizsai Dorottya Gimnázium

Beiskolázás gimnáziumunkba

Megkezdődött a 2015-16-os tanév

2015.09.02.

Újra benépesült a Kanizsai Dorottya Gimnázium ódon épülete. Közel 100 éve koptatják diákok az iskola padjait, mégis az ifjúság édes lehelete lengi be a folyosókat, hisz a tanulók mindig 14- 19 évesek. Az idei tanévnek is van újdonsága, hisz most érettségizik az első két tanítási nyelvű osztály. Sokan közülük már az előző tanév végén kipróbálták szárnyaikat és egy, esetleg két tantárgyból előrehozott érettségi vizsgát tettek. Az eredmények magukért beszélnek!

Tanévnyitó és tankönyvosztás - 2015/2016

2015.08.24.

Tanévnyitó A Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnáziumban a 2015/2016-os tanév megnyitójára 2015. szeptember 1-én reggel 8 órakor kerül sor. Kérjük tanulóinkat, hogy alkalomhoz illő ruhában (+ a lányoknak KDG-s sál, fiúknak KDG-s nyakkendő) jelenjenek meg az ünnepélyen!   Tankönyvosztás A tankönyvek kiosztása minden évfolyamban és minden osztályban az első tanítási napon, szeptember 1-én lesz. Kérjük, mindenki hozzon magával olyan táskát, amiben az összes tankönyvét haza tudja vinni!

Idén végez az utolsó N osztály a Kanizsai Dorottya Gimnáziumban

2015.03.02.

Vegyes véleményeket lehetett hallani erről a képzési formáról, de mi nyelvtanárok nagyon szerettük! Ezekbe az osztályokba olyan tanulók érkeztek, akik egy „csipetnyivel” jobban érdeklődtek a nyelvek iránt, mint a többiek. A hasonló érdeklődés jó közösségeket kovácsolt össze, akik évekkel az érettségi után is összejárnak. Mi is az az N osztály? Az úgy nevezett nyelvi előkészítő évfolyam kapta nálunk ezt az elnevezést.

Sok érdeklődő a nyílt napokon

2014.11.06.

November 5-én és 6-án tartottuk a minden évben szokásos nyílt napokat. Már fél nyolckor gyülekeztek a szülők és a tanulók. A program mindkét nap az igazgatói tájékoztatóval kezdődött. A köszöntés után igazgató úr elmondta, milyen típusú osztályok indulnak jövőre és mire számíthatnak ott a tanulók. Utalt arra is, hogy a felsőoktatásba való bejutás, és nem utolsó sorban az ott megfelelés egyre nehezebbé válik, így a tanulást a gimnáziumban az első perctől komolyan kell venni.

Felvételi Tájékoztató 2015/2016 - Nyílt Napok

2014.10.29.

Tisztelt Látogatóink ! Szeretettel hívjuk és várjuk a Tisztelt Szülőket és az érdeklődő nyolcadikos Diákokat a Tájékoztató Nyílt Napjainkra, amikor Látogatóink megismerkedhetnek gimnáziumunk életével, képzési programjainkkal, sikereinkkel és jövőbeli terveinkkel is. Tájékozódhatnak kollégiumi elhelyezés lehetőségeiről és részt vehetnek bemutató tanóráinkon. Az első napon - 2014. november 05-én  - örömmel várjuk a szombathelyi iskolákból érkezőket, míg a második napon  - 2014. november 06-án a vidéki iskolák tanulóit szeretnénk a KDG-ben köszönteni.

Képzési vásár - 2014

2014.10.17.

Újra itt a Képzési Vásár, ami fix pont az általános iskolák végzőseinek életében. Már a kapunyitáskor hatalmas tömeg várta a bebocsájtást az Oladi Művelődési Házban. A mi standunkat is ellepte az érdeklődők hada, de jól felkészült diákjaink és tanáraink állták a sarat. A legtöbb kérdést a két tanítási nyelvű osztállyal kapcsolatban tették fel, úgy tűnik, ez lesz az idei év slágere. Megkérdezték, mióta működik iskolánkban ez a tagozat. Nos, már negyedik éve, a jövő tanévben érettségizik az első osztályunk, akik az érettségivel ingyen megszerezhetik a felsőfokú nyelvvizsgát is.

Előzetes a 2014-es Képzési vásárról

2014.10.12.

Ha ősz, akkor Képzési Vásár ! De mit is takar ez a cím ? Az Oladi Művelődési Házban hosszú évek óta megrendezésre kerül a középfokú intézmények kínálatát felvonultató Képzési Vásár. Ez egy színes forgatag, ahol ki-ki megtalálhatja a számára legvonzóbb képzési formát. Hogyan tovább ?  - teszik fel a kérdést a hetedik-nyolcadik osztályos gyerekek és szüleik. A választ itt meglelhetik 2014. október 16-án és 17-én. A szakközépiskolák bemutatják profiljukat, a látogatók megkóstolhatják, kipróbálhatják, esetleg felpróbálhatják azokat a dolgokat, amivel az iskola falai között találkoznak.

Légy Te is Kanizsais diák !

2014.10.07.

Közeleg az iskolaválasztás ideje, ezért szeretnénk egy kis ízelítőt adni gimnáziumunk életéből, hogy megkönnyítsük a döntést. Ez a négy, esetleg 5 év döntő a gyerekek-fiatalok életében, tehát nem mindegy hol, kikkel töltik el. Nem mindegy, mi a vezérlő elv a közösségben, hisz itt válik véglegessé a jellem. A mi iskolánk teret ad a kreativitásnak, nem nyomja el a tanulói kezdeményezéseket, hanem próbálja őket a megfelelő mederben tartani.

Tanévnyitó 2014/2015 - Tankönyvosztás

2014.08.29.

A Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnáziumban a 2014/2015-ös tanév  megnyitója 2014. szeptember 1-én 8 órakor lesz! Kérjük tanulóinkat alkalomhoz illő ruhában (lányoknak KDG-s sál, fiúknak KDG-s nyakkendő) jelenjenek meg az ünnepélyen! A tankönyvek kiosztása az első tanítási napon kezdődik. Kérjük mindenki hozza magával a tankönyvbefizetési igazolását a zökkenőmentes ügyintézés érdekében. Köszönjük!

Beiskolázással kapcsolatos határidők - 2014/2015

2014.08.26.

Megjelent az  EMMI 35/2014. (IV.30.) rendelete a 2014/2015. tanév rendjéről, amely dokumentum a „Középfokú iskolai, a kollégiumi és a Köznevelési Hídprogramba történő felvételi eljárás lebonyolításának ütemezését”, a tanév beiskolázással kapcsolatos feladatai, határidőit  tartalmazza. Részletes infó itt található:   EMMI rendelet 2. sz. melléklete A jövő évben a középiskolai felvételi feladatsorokat 2015. január 17-én írják majd magyar nyelv és irodalom illetve matematika tantárgyakból.

Oldal

1 2 3 4  

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek