Kanizsai Dorottya Gimnázium

Hatalmas érdeklődés a 100 éves KDG nyílt napjain

Szerdán a szombathelyi, csütörtökön pedig a vidéki nyolcadikosok és szüleik látogattak el iskolánkba. A vendégek száma még a legtapasztaltabb kollégákat is meglepte, legutóbb talán akkor voltak ennyien, amikor a demográfiai csúcs idejét éltük.
A program mindkét napon igazgató úr tájékoztatójával kezdődött, aki beszélt az iskola múltjáról, céljairól, a képzési struktúráról, a tanórán kívüli foglalkozásokról, valamint az iskolában folyó pedagógiai munkáról.

A kollégiummal kapcsolatos tudnivalók után a látogatók csoportokba rendeződtek és különböző tanórákat tekinthettek meg. Láthattak például angol, német, kémia, matematika, informatika órát is. Amíg a gyerekek az órákon ültek, arra is volt lehetőség, hogy szüleik meghallgassanak egy tájékoztatót az iskolában folyó nyelvoktatásról, és kérdéseket tegyenek fel, bármilyen témában.

A legnagyobb érdeklődés a két tanítási nyelvű tagozat iránt mutatkozott. Úgy tűnik, egyre népszerűbb ez a képzési forma. A szülőket elsősorban az érdekelte, szükséges-e előzetes angoltudás ahhoz, hogy valaki felvételt nyerjen erre a tagozatra. Mindenkit megnyugtathatunk, hogy erre nincs szükség. Az is felmerült, képes lehet-e egy kezdő, egy évi nyelvtanulás után arra, hogy angolul tanulja pl. a történelmet. A válasz itt igen! És ezt a tapasztalatok igazolják! És hogy jó-e a mi két tanítási nyelvű tagozatunk azoknak, akik az általános iskolában is ilyen osztályba jártak? Egyértelműen igen! Ez az egyetlen képzési forma, ahol ők is továbbfejlődhetnek!

Elhangzott, hogy minden osztályban csoportbontásban tanítjuk a nyelveket, és ennek alapja a júniusi szintfelmérő.   A laborban megismerkedhettek vendégeink az élmény alapú oktatással, és betekintést nyertek a 21. század technikájába.
Reméljük, mindenki választ kapott kérdéseire, és pozitív élményekkel gazdagodva távozott. Viszontlátásra jövőre, kanizsais gólyaként! Miért éppen kanizsai?
 
 

2017. november 24.
Lovassné Vass Enikő
Fotó: Lovassné Vass Enikő és Merklin Ferenc


 

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek