Kanizsai Dorottya Gimnázium

Gyakorlati tapasztalatszerzés

Szemevilágát elveszítette, de a hitét az emberekben nem

2015.01.08.

Horváth Nikoletta, a Kanizsai Dorottya Gimnázium egykori diákja nyerte el az RTL Klub szavazásán az év embere címet. Niki 2007-ben érettségizett, látását a gimnáziumi évek alatt veszítette el. Az őt ért csapások ellenére mindig vidám maradt és semmi pénzért ki nem maradt volna a szalagavatói táncból. Kutyája, Lili, 9 hetes korától a gimnázium „hallgatója” lett, minden nap elkísérte Nikit az iskolába, hogy szokja a környezetet és az embereket, hogy felkészüljön jövendő szerepére. Mindenki elfogadta jelenlétét. Gyakran ült a tanári asztal alatt óra közben,

Alma és fája

2014.12.18.

Ha karácsony, akkor játék! Ha lehet, akkor valami olyan, ami gondolkodtat, ami nem agressziv, és amivel együtt játszhat a család! A Kanizsai Dorottya Gimnázium matematika-fizika szakos tanára, Sinkó Andrea pár éve a Waldorf iskolában is kipróbálta magát. Akkor született az ötlet, hogy olyan játékokat találjon ki, amelyek kapcsolódnak a tananyaghoz és segítik annak elsajátítását. A Waldorf képzéseken egykori tanítványával, Joó Barbara matematika-fizika szakos tanárnővel együtt vett részt, ott találták ki, hogy a hatos szám megtanításához a dobókockát, az egyeshez

Hommage á Magda Szemző (Emlékfoszlány)

2014.12.15.

1983-ban találkoztam Szemző Magda tanárnővel. Gimnáziumi barátnőm járt hozzá franciaórára. Volt, hogy elkísértem őt, s együtt hallgattuk, áhítattal figyeltük, ahogy Magda néni franciául beszélt. Akkor még nem tudtam, hogy a Kanizsai Dorottya Gimnáziumban a tanítás mellett a tanári könyvtár őre is volt. Néhány évvel ezelőtt, az iskola régi évkönyveinek lapozgatása során derült ki ez számomra. Ha rápillantok az iskolai könyvtárban elhelyezett régi könyvek gyűjteményére mindig megérint a múltnak ez a kis foszlánya….

Új típusú nevelési értekezlet a KDG-ben

2014.11.18.

2014. november 17-én tartottuk őszi nevelési értekezletünket, amely ezúttal a szokottól eltérő módon került lebonyolításra. Meglepő volt, hogy a terembe lépve az asztalokat csoportmunkához előkészítve találtuk. Ki-ki oda ült, ahol helyet talált, tehát a csoportok véletlenszerűen alakultak ki. Az értekezlet témája a szervezetfejlesztés, ezen belül egy intézményi cselekvési terv elkészítése volt. A program a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ prezentációjának bemutatásával kezdődött, amelyet Varga Zsuzsa igazgató helyettes asszony és igazgató úr vezetett. Lassan körvonalazódni kezdett, mi is lesz a feladat.

Látogatás a Hewlett Packard telephelyén Rábahídvégen

2014.10.03.

A magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) 2011 tavaszán indította el idegennyelv-tanulást ösztönző kezdeményezésként az ún. Nyelvi Nagykövet Programot (Language Ambassador Program). Az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatását is élvező program során az AmCham tagvállalatainak önkéntesei, az ún. nyelvi nagykövetek (Language Ambassadors) középiskolákba látogatnak, ahol egy-egy nyelvórán vagy osztályfőnöki órán tartanak motivációs beszélgetést arról, hogy az idegen nyelv ismerete mennyiben járult hozzá karrierjük építéséhez.

Oldal

1 2 3 4 5 6 7  

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek