Kanizsai Dorottya Gimnázium

Kanizsais sikerek a Balogh József Versmondó Találkozón

Idén a 7. alkalommal tartották a Balogh József emlékére megrendezett versmondó versenyt, 2018.12.16-án a Weöres Sándor Színház kamaratermében. Iskolánkat 4 diák képviselte: Balló Petra 10.B, Csizma Blanka 9.K, Cserpnyák Szederke 12.B, Kovács Dávid 10.B

Kiss Mari, Jászai Mari díjas színművésznő, a megnyitó beszédében a memoriterek fontosságára hívta fel a figyelmet, és arra, hogy szeressük a verseket, hiszen a versek által tisztaságot őrzünk a szívünkben hazánk iránt és a költő iránt is. Ha hagyjuk megérni magunkban a megtanult verset, saját előadásban személyes élménnyé tehetjük a költő gondolatait.

Mivel Balogh József szívesen járt idősek otthonába, óvodákba mesét, verset felolvasni, a verseny megkezdése előtt 5 pici óvódás tolmácsolásában hallhattunk útravalót a költőtől.

A versenyzőknek először egy szabadon választott, majd Balogh József egy költeményét kellett elmondaniuk.

Míg a zsűri döntött, lehetőségünk nyílt bepillantani a színház kulisszái mögé, Szovák Csaba vezetésével. A majd félórás várakozás után kihirdették a végeredményt: Cserpnyák Szederke bronz, Balló Petra ezüst, Csizma Blanka pedig arany minősítést szerzett.

Szereplésünk eredményességét ez úton is szeretnénk megköszönni a Kanizsai Dorottya Gimnázium tanárainak is, hogy támogatták, biztosították verstanulásunkat, valamint Póczik-Zelenák Enikő tanárnőnek, aki határozottan, de szeretettel irányított bennünket és felkészített minket erre a versenyre.

 

2018. december 17. Csizma Blanka, 9.K

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek