Kanizsai Dorottya Gimnázium

Karácsonyi Koncert - 2018

Kopogtatnak az ünnepek, ami azt jelenti, hogy elérkezett a karácsonyi koncert ideje.
December 19-én délután 4 órakor megtelt a Ferences templom és türelmetlenül vártuk az élményt, amivel minden évben megajándékoznak bennünket a kórus és a szólisták.

Elsőként a jól ismert „Mennyből az angyal” kezdetű dal csendült fel gitárkísérettel, amit két másik kórusmű követett, megteremtve a bensőséges hangulatot. Világos Jordán szinte gyermekien csengő, tiszta hangon énekelte el a „Szeretet-éj” című dalt, ami tapsra ösztökélte a közönséget.
 

Szerencsére újabb népdalénekesek érkeztek az iskolába, akik közül ezúttal Sipos Hanna mutatkozott be, nagy sikerrel, majd Mészáros Viki hozta a tőle megszokott kitűnő formát. Egy kooprodukciós alkotást is hallhattunk, amikor a kórus, Czirók Dániel és vendégként Bujtás Ervin előadták a Ghymes együttes Ifjú szívekben című művét.

Mint minden évben, ezúttal is megtisztelte rendezvényünket a gimnázium Nosztalgia kórusa, dr. Hajba Ferenc vezetésével, akik két dalt énekeltek karácsonyi műsorukból.

Már pörögtünk is tovább, hisz egy röpke órára vehettük birtokba a templomot. Egy újabb kórusmű csendült fel, ezúttal fuvola kísérettel, majd Jesztl Fanni következett, aki betegen is megérintette a szíveket Csondor Kata „Add tovább” című dalával. Régóta járok a karácsonyi koncertekre, de harsonásra nem emlékszem. Most ilyen produkció is volt. Anasztázia dalát Lukács Marcell kísérte ezen a hangszeren. A csúcspontot, mint sokszor, most is Vigh Gergő jelentette, aki a népszerű O, holy night című dallal lépett a közönség elé.
 

Már csak a kórus két dala volt hátra. Először a Karácsonyi álom, majd a 200 éves Csendes éj következett, nem csak magyarul, hanem az iskolában tanított idegen nyelveken is.

Elröppent az egy óra, de nem távoztunk üres szívvel, mert átjárt bennünket a várva várt karácsonyi hangulat.
A tartalmas délutánért köszönet illeti valamennyi szereplőt és segítőt, de mindenek előtt Kocsisné Körmendi Klára tanárnőt. A koncertet, amit a Mária Rádió is műsorára tűz, Pezenhófer György konferálta.

1.    Mennyből az angyal    kórus, gitáron közreműködött Boncz Gyöngy 12. K
2.    Ó, gyönyörű szép titokzatos éj    kórus
3.    Ó, jertek zengjünk glóriát!    kórus
4.    Szeretet-éj    Világos Jordán 10. A
5.    A karácsony drága szent ünnepén    kórus
6.    Feljött immár az a csillag    Sipos Hanna 9. A
7.    Ghymes: Ifjú szívekben élek    vendégelőadó: Bujtás Ervin, versmondó: Czirók Dániel, kórus
8.    Népdal    Mészáros Viktória
9.    Nosztalgia kórus Mary Lynn Lightfoot: Dona Nobis Pacem, Afrikai Alleluja
10.    Csillagpuha éjben    kórus, fuvolán közreműködik Gyurácz Eszter
11.    Csondor Kata: Add tovább    Jesztl Fanni 12. K
12.    Anasztázia dala        kórus    harsona Lukács Marcell
13.    O, holy night népszerű karácsonyi dallam: Vigh Gergő 12. A
14.    Karácsonyi álom    kórus
15.    Csendes éj    kórus    szóló: Horváth Zsófia, Krizsán Júlia, Molnár Bianka, Szovák Ivett 12. B ; gitár: Boncz Gyöngy 12. B

A KDG Karácsonyi Koncertje 2018. december 25-én 16:45-órakor fog elhangzani a Mária Rádió Savariában, az FM 88,4 Mhzes frekvenciáján. A koncert az interneten is hallgatható lesz Online az alábbi linkre kattintva.
 


 
2018. december 20. Lovassné Vass Enikő

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek