Kanizsai Dorottya Gimnázium

A tavasz a Határtalanul pályázatokról szól

Tavaly Kárpátaljára utaztunk, idén a Hunyadiak nyomában járunk a Délvidéken. Szerencsére a Szombathelyi Toborzóiroda mindig mellettünk áll. Most is segítettek minket abban, hogy ellátogathassunk a Fekte Sereg hagyományőrzőihez.

Szerda délelőtt tehát kihelyezett történelem órát tartottunk. A csapat két részre oszlott. Az egyik fele először a hazaszeretetről és a hősökről hallgatott meg egy előadást Dévényi György hadnagytól. Az előadás ráébresztett minket arra, hogy kötelességünk ápolni a múltunkat, a hazánkért hősi halált halt katonák emlékét.
 


Ezt követően térfelet cseréltünk és lementünk a hagyományőrzőkhöz, ahol megnézhettük a Hunyadiak korából származó fegyvereket, pajzsokat, sisakokat, páncélokat és egy érdekes előadást hallottunk Mátyás királyról és a Fekete seregről. Az udvaron a harci szekerekkel ismerkedtünk. Megtudhattuk, hogy egy harcos felszerelése akár az 50 kg-ot is elérhette, valamint, hogy a legtöbb katona menekülés közben lelte halálát. Izgalmas délelőtt volt. Már alig várjuk, hogy láthassuk a helyszíneket, ahol ezeket a fegyvereket használták.

Köszönjük a lehetőséget a Fekete sereg hagyományőrzőinek és a Toborzó Irodának! 
2019. május 05. Lovassné Vass Enikő

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek