Kanizsai Dorottya Gimnázium

Kisérettségi - 2018

Március 19-én megtapasztalhattuk életünk első ‘vizsgaélményét’. Eljött a kisérettségi napja, ahol a 11. évfolyam felmérhette tudását az érettségi tantárgyak egyikében. Nekünk, akik az idegen nyelvet húztuk, B-sként a német kisérettségi napja volt ez a hétfő.

A tételcímeket már jóval a vizsga előtt megkaptuk, a tételeket  kidolgoztuk, de természetesen legtöbben csak az utolsó napokban álltunk neki a készülésnek. Az írásbeli rész után egyből kaptuk elő a telefont és néztük a megoldókulcsot, és vagy boldogan, vagy elkeseredve olvastuk az eredményeket.

A szóbeli előtt kicsit feszengtünk, mindenki szorgosan átnézte még egyszer a leírt szövegeket, hogy menteni tudja a menthetőt. Rossz feleletre nem került sor, mindenkinek sikerült végül szépen és logikusan felépítve beszélnie a kihúzott témáról.
 

   

A vizsga utáni osztályfőnöki órán megbeszéltük a kisérettségi tanulságait, s egyértelműen megállapítottuk, hogy a vizsga hasznos volt. Megtanultuk, hogy a felkészülést időben elkezdve, és minden témát érintve kell jövőre nekivágnunk a nagyérettséginek. Ha valamelyik témát el akarjuk kerülni, mert nem éppen szimpatikus, biztos az néz velünk szembe a papírlapon, úgyhogy se kedvenc, se ’nemszeretem’ témáink nem lesznek.  Mindegyiket egyformán fogjuk tanulni. Talán kevésbé fogunk izgulni is, hiszen van már vizsgatapasztalatunk!

 

 

2018. március 25. Galambos Loránd 11.B

 

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek